Marcel Ciolacu, de la fabrica Mondelez: REINDUSTRIALIZAREA economiei noastre este calea sigură pentru dezvoltarea României

Publicat: 10/10/2024, 11:35
Actualizat: 10/10/2024, 13:28

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, aflat în vizită la fabrica Mondezelez de la Clinceni că: ,,Pentru mine, ceea ce ați reușit să realizați aici este o dovadă în plus că Reindustrializarea economiei noastre este calea sigură pentru dezvoltarea României. Tocmai de aceea pregătim acum lansarea unui pachet de programe strategice pentru dezvoltarea economiei.”

Marcel Ciolacu a menționat în discursul său că: ,,Mă bucur să fiu astăzi într-o fabrică modernă, unde lucrează aproape 900 de angajați, majoritatea femei, din câte am văzut. Și mai important este că sunt într-o unitate în care, în 2023, salariul mediu lunar a crescut cu peste 20% față de anul precedent. Asta pentru că întreaga piață pe care activează Mondelez în România a crescut cu circa 28%. Acest fapt arată ce potențial uriaș are economia românească și sunt convins că orice mare investitor străin devine foarte atent când află o asemenea rată anuală de creștere.”

Premierul a mai menționat că ,,este extrem de important că mă aflu într-o unitate care produce la cel mai înalt nivel tehnologic. Iar ceea ce realizează fabrica din Clinceni ajunge nu doar pe piața autohtonă, dar se și exportă către alte 40 de țări. De altfel, am înțeles că, după ce a achiziționat această fabrică, Mondelēz și-a dublat dimensiunea business-ului în România.”

Pentru mine, ceea ce ați reușit să realizați aici este o dovadă în plus că Reindustrializarea economiei noastre este calea sigură pentru dezvoltarea României. Tocmai de aceea pregătim acum lansarea unui pachet de programe strategice pentru dezvoltarea economiei.

Marcel Ciolacu a mai menționat că ,,Cel mai important este Programul național de sprijin pentru marea industrie, în valoare de 1 miliard de euro. Vrem să atragem investiții mari, în domenii cheie pentru viitorul economiei, iar pentru asta am pregătit și un Plan pentru Investițiile Strategice în industria prelucrătoare. Este o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de euro și facilități fiscale pentru investiții de peste 150 de milioane de euro.”

Privind ceea ce se întâmplă aici, la Clinceni, devin și mai optimist în privința țintei pe care am anunțat-o public, ca România să devină în 10 ani unul dintre hub-urile tehnologice și industriale din Europa. Folosind experiența unor investitori străini de calibru, precum Mondelez, putem replica acest model de succes în afaceri și în alte domenii strategice. Putem reînvia și marile uzine de metalurgie, siderurgie și petrochimie, evident cu ajutorul capitalului privat.

În încheiere, premierul a mai menționat că: ,,Vă felicit pentru cei 30 de ani de prezență în România și apreciez că strategia Mondelēz de extindere în Europa Centrală și de Sud-Est reflectă angajamentul companiei pentru sprijinirea economiei locale. Iar faptul că investiți în capacitatea de producție din România alte 30 de milioane de euro este pentru mine un nou și puternic semn al încrederii în viitorul economiei românești”, a mai spus premierul.

UPDATE, ORA 13.25:

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu a mai menționat faptul că:,, Am fost, astăzi, în fabrica Mondelez din Clinceni, unde lucrează aproximativ 900 de angajați, majoritatea femei. Este o unitate modernă, care produce la cel mai înalt nivel tehnologic și exportă către 28 de țări. Iar performanța angajaților este răsplătită corect: în 2023, salariul mediu lunar a crescut cu peste 20% față de anul precedent!”

Este o dovadă în plus că reindustrializarea economiei noastre este calea sigură pentru dezvoltarea României. Tocmai de aceea, pregătim acum lansarea unui pachet de programe strategice pentru dezvoltarea economiei, de peste 2 miliarde de euro. Doar așa România poate deveni în 10 ani unul dintre hub-urile tehnologice și industriale din Europa, a punctat premierul,
Șeful Executivului a mai completat că: ,,Folosind experiența unor investitori străini de calibru, precum Mondelez, putem replica acest model de succes în afaceri și în alte domenii strategice. Putem reînvia și marile uzine de metalurgie, siderurgie și petrochimie, evident cu ajutorul capitalului privat. Iar faptul că Mondelez investește în producția din România alte 30 de milioane euro este pentru mine un nou și puternic semnal al încrederii în viitorul economiei românești.”

CITEȘTE ȘI:

Marcel CIOLACU: 5.000 de copii cu tulburări mintale sunt TRATAȚI într-o clădire veche de 100 de ani. E o RUȘINE pentru statul român

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care șoferul accelerează și mașina cade în gol, la Pasajul Lujerului
Acești pensionari din România primesc 100 în plus la pensie, pe data de 11 octombrie...
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la...
„Semnele vitale ale Pământului” au atins valori alarmante. „Viitorul umanității atârnă de un fir de...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Un condamnat la moarte din SUA a fost rugat de autorități să-și aleagă metoda prin...
Ursula von der Leyen, replică distrugătoare pentru Viktor Orban: „I-ar fi învinovățit pe unguri pentru...
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care...
Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2025. Cu cât se vor majora, anunțul oficial...
"Doamne, Dumnezeule mare!" Momentul în care o Tesla evită milimetric un turist care cade din...
Adevăratul motiv al crimei șoferului de Uber! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat...
Motivul pentru care tânărul în vârstă de 21 de ani l-ar fi ucis pe șoferul...
A MURIT! Gică Hagi, în doliu
Cum semnalizezi corect în sensul giratoriu dacă mergi pe direcția înainte?
Negrescu cere Schengen terestru pentru România: Decizia se poate formaliza uşor la nivel tehnic
Cel mai mare AMFIBIAN din lume s-a dovedit a fi mai multe specii într-una!
Anunț trist despre Victor Rebengiuc. Ce s-a întâmplat cu marele actor al României
Mare cumpănă pentru Florin Piersic. Te ia cu fiori
Un român a cucerit toate cele 14 vârfuri montane din lume de peste 8.000 de...
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi,...
Gabriela Cristea sare în apărarea fiicelor sale. “Nu mai faceți diferențe între copiii mei!”
VIDEO. Angela Similea, prezență rafinată la spectacolul dedicat lui Dan Spătaru. Mirabela Dauer nu și-a...
BANCUL ZILEI. Două pițipoance: – Fato, azi am fost la medic să cer ceva pentru...
Încălzirea prin maree, observată pe unul dintre sateliții lui Jupiter